Spar penge: Disse typer forsikringer vinder frem i 2022

Drag to rearrange sections
Rich text content

Er du ligesom de fleste, så kaster du garanteret sjældent din opmærksomhed på dine forsikringer.

Men der kan ofte være mange penge at spare, hvis man først begynder at granske forsikringerne efter i tovene. Og det bedste af det hele er, at det ikke er spor svært.

Læs med her, og se hvilke typer forsikringer, der vinder frem nu - og hvordan du kan tage del i sparegildet.

Medlemsbaserede forsikringsselskaber bygger på en foreningsmodel

De store forsikringsselskaber er kendte for at tilbyde forsikringer til alle, der ønsker at betale for dem.

Desværre er der mange, der stadig den dag i dag betaler overpris for deres forsikringer. Og de eneste, der tjener på overprisen - ja, det er selveste de store forsikringsselskaber.

Men der findes også en anden model - en, som vinder mere frem i dag end nogensinde før: den medlemsbaserede forsikringsmodel.

Hvad er en medlemsbaseret forsikring? Kort sagt er det et forsikringsselskab, der ikke blot betragter sine kunder som kunder, men som medlemmer - anpartshavere - af selskabet. Og er man anpartshaver, så har man ret til en del af overskuddet.

Tænk det som en forening. En forening skal nemlig ikke danne overskud - det er slet ikke idégrundlaget for en forening. Tværtimod skal en forening blot køre rundt, mens medlemmerne høster de fordele, der nu måtte være ved at være medlem.

De medlemsbaserede forsikringsselskaber er billigere

Vil du gerne spare penge, så er et medlemsbaseret forsikringsselskab generelt billigere end et normalt forsikringsselskab. Årsagen er, som før nævnt, at selskabet ikke først og fremmest er til for at generere overskud.

Skulle det alligevel være tilfældet, at selskabet laver overskud, så får du som medlem af selskabet del i overskuddet. Ja, det er rigtigt: mange medlemsbaserede forsikringsselskaber udbetaler overskuddet tilbage til deres medlemmer.

Overskuddet bliver enten betalt som kontante beløb, eller som nedsættelse i forsikringspriserne. Og begge dele er altså noget, du som forbruger, kunde og medlem vil kunne mærke.

Hvis du allerede nu gerne vil have et overblik over nogle af de medlemsbaserede forsikringsselskaber, der findes derude, så kan du bl.a. få det her på siden, der sammenligner hundeforsikringer.

I løbet af 2010’erne har en klar tendens vist sig: der bliver anmeldt færre skader og ulykker. Det debatteres stadig hvad årsagen er, og om det er en varig tendens, men der er generelt set to typer af reaktioner på tendensen: de store forsikringsselskaber har fastholdt deres priser, og i høj grad også deres kunder, og har tjent store overskud. De mindre, medlemsbaserede forsikringsselskaber har udbetalt overskuddet tilbage til deres medlemmer - og sat priserne på deres forsikringer ned.

Det efterlader altså ingen tvivl om hvad der på den lange bane er at foretrække.

Det kan være nødvendigt at være medlem af udvalgte foreninger

For at blive medlem af et medlemsbaseret forsikringsselskab er det dog ofte sådan, at du skal være medlem af en af flere udvalgte foreninger på forhånd. 

Disse foreninger er typisk arbejderforeninger - så undersøg hvilke foreninger, der findes for din branche, og se om nogle af de medlemsbaserede forsikringsselskaber tilbyder deres forsikringer til medlemmer af disse foreninger.

Hvem ved? Måske er der også mange penge at spare for dig.

rich_text    
Drag to rearrange sections
Rich text content
rich_text    

Page comments