Hvor kan man købe snus i Danmark?

Drag to rearrange sections
Rich text content

Snus er ekstremt populært i Danmark og vokser med kraftige vækstrater. Man skal ikke mange år tilbage før snus næsten ikke eksisterede i Danmark, men den dag i dag bruges det flittigt – specielt af unge. Derfor er der også væltet ind i landet med forskellige snusmærker, og der er også opstået mange danske snusmærker, som prøver at konkurrere med de veletablerede svenske mærker. Du har sikkert selv prøvet snus, eller i hvert fald set nogen tage snus. Derudover har du nok også lagt mærke til alle de forskellige snusmærker, som er at finde bag kassen i f.eks. 7/11 og andre tankstationer. Derfor lyder dette måske også mærkeligt: Snus er ulovligt i Danmark.

Snus er ulovligt i Danmark

På trods af at virkeligt mange bruger snus i Danmark, så er snus faktisk ulovligt i Danmark. Så hvordan hænger dette sammen? Er det fordi at det bliver købt og solgt ulovligt snus i alle 7/11 Danmark rundt? Nej det er det naturligvis ikke – selvom der selvfølgelig bliver handlet en lille smule ulovlig snus i Danmark. Forskellen ligger i definitionen af hvad rigtig snus er. Det er som sagt ulovligt at sælge snus i Danmark, men det er lovligt at sælge tyggetobak og nikotinposer, og eftersom at disse to typer produkter kan bruges fuldstændigt ligesom rigtigt snus, så omtales det også bare som snus i daglig tale.

Det vil altså sige, at det ikke er fordi der sælges enormt meget ulovligt snus i Danmark, men faktisk fordi at det slet ikke er snus der bruges i Danmark. Det er enten tyggetobak, som der er mening man skal tygge på, eller nikotinposer, og disse produkter bruges simpelthen bare fuldstændigt ligesom normalt snus ville blive brugt.

De tre forskellige typer:

Snus: Rigtigt snus er små portioner af fint malet tobak, som igennem tobakken indeholder nikotin. Rigtigt snus kan enten fås løst eller i portioner, og enten tørt eller vådt.

Tyggetobak: Tyggetobak minder enormt meget om almindeligt snus, men formålet er at man skal tygge på denne pose, og dermed få nikotinen og smagen ud gennem det spyt der dannes af at tygge på posen. Tyggetobak indeholder som regel en blanding af naturlige plantefibre og rigtigt tobak, og er derfor typisk også en mildere version af rigtigt snus.

Nikotinposer: Nikotinposer skal bruges fuldstændigt ligesom rigtigt snus – altså ved at lægge en pose under overløben og så bare lade nikotinen trænge ud i blodbanerne. Forskellen ved nikotinposer i forhold til snus er at nikotinposer er 100% tobaksfrie. Det vil altså sige, at man med nikotinposer får den fantastiske oplevelse fra snus og nikotinen, men uden at skulle udsætte sig selv for alle de utallige kræftfremkaldende stoffer der er i tobak. På det danske marked er det også klart nikotinposer der er de mest populære, og disse sælges i meget større form end det originale snus.

Der findes altså flere forskellige former for ”snus”: En type der per definition er snus, og to andre typer der ikke rigtigt er snus, men som bruges på fuldstændigt samme måde.

rich_text    
Drag to rearrange sections
Rich text content
rich_text    

Page comments