Tænk smart når du sælger dit hus: Få en tilstandsrapport

Drag to rearrange sections
Rich text content

Når du skal til at sælge dit hus gør det ikke noget, at du har husket hovedet. Der er nemlig både smarte måder at sælge sit hus på – og mindre smarte måder at gøre det samme. 

I denne artikel går vi i dybden med ét af de elementer, der er rigtig gode at have styr på, når du sælger dit hus.

Vi taler selvfølgelig om tilstandsrapporten.

Læs med herunder, og bliv klogere på hvorfor tilstandsrapporten er så vigtig – og hvor nemt og billigt du kan få en.

Få udbedret fejl og mangler

En tilstandsrapport er, kort sagt, en rapport, der fortæller om husets tilstand. Det giver selvfølgelig sig selv, at en god tilstandsrapport forudsætter et godt hus uden alt for mange fejl, skader og mangler.

Hvis du derfor kender til noget ved dit hus, som trænger til at blive udbedret, og du har muligheden for at komme det til livs... Ja, gør det! Og gør det inden den byggesagkyndige kommer for at inspicere huset, når tilstandsrapporten skal udarbejdes.

Du får kun en bedre tilstandsrapport ud af det.

Få udarbejdet en god tilstandsrapport

Når du skal have udarbejdet en tilstandsrapport skal du have fat i en af myndighederne beskikket byggesagkyndig. Det koster selvfølgelig en lille slat – typisk et sted mellem 5.000 kr. og 10.000 kr.

Til gengæld kan disse penge hurtigt vise sig at være givet særdeles godt ud.

For med en god tilstandsrapport i hånden kan du nemmere overbevise potentielle købere om, at det er en god idé at købe dit hus. Du kan vise dem en rapport, udarbejdet af en uvildig tredjepart, om, at dit hus ikke gemmer på skjulte overraskelser af den slags, man ikke ønsker at finde efter et køb.

En tilstandsrapport gør det desuden også muligt for dig at få en ejerskifteforsikring i forbindelse med salget af din bolig. Ejerskifteforsikringen er din garanti for, at du ikke kommer til at punge ud for evt. omkostninger til udbedring af skader og fejl, der er opdaget af køberen efter endt handel. Ejerskifteforsikringen koster ikke meget – men den kan komme til at spare dig for virkelig mange penge efter du har solgt dit hus.

Hent gode tilbud på tilstandsrapporten her

Når du skal bruge en tilstandsrapport, så er der både smarte og mindre smarte måder at få den lavet på.

Her får du vores smarteste tip til når du skal have fat i en tilstandsrapport.

På siden her kan du nemlig hente flere tilbud på tilstandsrapporten. Når du har tilbuddene kan du selv vælge det billigste – eller efter øvrige vilkår, der er vigtige for dig.

Tilbuddene er selvfølgelig gratis, uforpligtende og så tager det kun et par minutter at hente dem. Besparelsen kan til gengæld være stor.

 

 

rich_text    
Drag to rearrange sections
Rich text content
rich_text    

Page comments